Jaarverslag 2015 met financiële gegevens

Written by Bestuur on . Posted in Uncategorised

 

J A A R V E R S L A G  2 0 1 5

ALGEMEEN

OPGERICHT 17 APRIL 2009

DOEL: ARTIKEL 2 STATUTEN

1.     De Stichting heeft ten doel:

Jonge zich ontwikkelende kinderen, op een pedagogisch verantwoorde en zo vanzelfsprekende manier met de natuur in aanraking te laten komen en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

2.     De Stichting dient het algemeen belang.

3.     De Stichting heeft geen winstoogmerk.

4.     De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

-        het behouden en bevorderen van groenvoorzieningen met speelruimte,

-        het ontwikkelen en in stand houden van natuurspeeltuinen,

-        het organiseren van natuurgerichte activiteiten voor kinderen en hun begeleiders.

 

DE ORGANISATIE

Het Stichtingsbestuur bestaat uit 5 personen:

Voorzitter:                             Riny Vons

Secretaris:                  Linda de Vries

Penningmeester:        Dennis van den Bos

Leden:                        Fons Bitter

                                   Indira van der Zeeuw

 

Het bestuur heeft vergaderd op:

18 februari, 10 juni en 2 september 28 oktober.

Op de vergaderingen worden de werkdagen voorbereid en het beheer en de financiën besproken.

 

ALGEMEEN

Dit jaar konden we van het geld van het Rabo Bank wensenfonds een elektrische grasmaaimachine op accu aanschaffen die het onderhoud aanmerkelijk gemakkelijker maakt. Dankzij de inzet het gehele jaar door van vrijwilligers is het ons weer gelukt de natuurspeeltuin netjes en veilig te houden. Ook zijn er weer wat nieuwe speelelementen toegevoegd. Helaas zijn er toch wat vernielingen geweest tijdens de dagen dat de kermis in de Bloemerd stond. De touwen van de klokkentoren, trapleuning en slingertouw zijn kapot gesneden. Gelukkig hebben we veel weer kunnen herstellen maar voor de klokkentoren is nog geen oplossing gevonden.

Er zijn ook plannen geweest om samen met de Stichting Nadja een boomhut te maken. Na overleg en onderzoek is dit toch uitgesteld omdat we geen overeenstemming hebben over de uitvoering. De Stichting Nadja heeft wel een match met DWARS ( jongerencentrum) om iets in de tuin te maken, dit zou eventueel het herstel van de klokkentoren kunnen zijn. Er zijn nog geen concrete plannen gemaakt.

 

ACTIVITEITEN

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart NL DOET dag is er ook in de natuurspeeltuin flink gewerkt. Nieuw zand aangebracht op het strandje, takkenrillen aangevuld , sloot uitgebaggerd en gesnoeid. Op vrijdag is er een groep enthousiaste ambtenaren van de gemeente Leiderdorp geweest.

Op 31 mei waren we aanwezig bij de dag van het Park in de Houtkamp. Op 10juni is aandacht geschonken aan de Buitenspeeldag door extra activiteiten in de natuurspeeltuin. Mede door het prachtige weer was dit een geslaagde middag.

Wij zijn dit jaar weer benaderd door de Stichting “Zin” om als project te dienen voor bedrijven die iets willen doen met maatschappelijk ondernemen. Wij hebben hier weer net als vorig jaar positief op gereageerd en kregen het aanbod om personeel van de firma Janssen Biologics een dag in de natuurspeeltuin te laten werken met een financiële bijdrage van €1500,00. Er is hiervoor een plan opgesteld en op 18 september is er een touwbrug gemaakt , nieuwe klimtouwen opgehangen, aardbeienbakken gemaakt en de watergang schoongemaakt. Bij het huisje van vorig jaar zijn bamboestruiken geplant. Het was een geslaagde dag mede door de goede organisatie van de Stichting “Zin”.

Op zaterdag 7 november hebben we de natuurspeeltuin weer opengesteld voor de landelijke Natuurwerkdag. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft de paden weer voorzien van houtsnippers en is er veel gesnoeid.

TOILET

Vorig jaar is gebleken dat het mobiele toilet het verblijf in de natuurspeeltuin op een positieve manier heeft beïnvloed. We hebben bij de Lions Leiderdorp daarvoor een donatie gevraagd en ook gekregen. Gedurende de periode begin april tot eind september heeft het toilet er gestaan. We hebben veel positieve reacties gekregen en het toilet heeft zeker bijgedragen tot meer bezoek. Het onderhoud gebeurde door de firma Huur Maat en heeft goed gefunctioneerd. Een enkele keer is het nodig geweest zelf schoon te maken.

 

ONDERHOUD

Wekelijks is door enkele vaste vrijwilligers op dinsdagochtend structureel onderhoud gedaan.

 

Het grote onderhoud gebeurd meestal op werkzaterdagen, zoals Natuurwerkdag en NL DOET.

 

OPENINGSTIJDEN

Vanaf eind maart tot en met de herfstvakantie is De Dwarstuin dagelijks open geweest van 10.00 uur tot 20.00 uur. In de wintermaanden alleen op woensdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De tuin wordt geopend door bestuursleden en in de vakanties door de kinderopvang Smallsteps ( voorheen Catalpa) gevestigd in de Bloemerd. De Dwarstuin is gedurende het voorjaar en de zomer door veel groepen van scholen en buitenschoolse opvang bezocht. 12 Groepen hebben zich gemeld maar er komen ook groepen die zich niet melden. Deze groepen bestaan gemiddeld uit 25 kinderen. Zij komen niet alleen uit Leiderdorp maar ook uit de regio. Ook worden er veel kinderpartijtjes gehouden. 8 Partijtjes hebben zich gemeld met gemiddeld 10 kinderen. Wanneer men dan gebruik wil maken van het scherm en/of de vuurschaal vragen we een donatie. Door eigen observatie hebben we gezien dat bij mooi weer de natuurspeeltuin altijd heel druk bezocht is.

 

FINANCIEN

Dit jaar hebben we naast de vergoeding voor het onderhoud van de gemeente Leiderdorp ook weer van verschillende particuliere donateurs een bijdrage gekregen. Zonder deze bijdragen zouden we het onderhoud, dat het meest door vrijwilligers wordt gedaan, niet kunnen uitvoeren. Voor de NL DOET dag is er een bijdrage van het Oranje Fonds gekregen. Van de Lions Leiderdorp is een donatie van € 300,00 ontvangen en door het winnen van een “Groene Duim” nog een € 250,00. De werkzaamheden op de werkdag op 18 september zijn betaald door de Stichting Zin. Zie voor details het financieel jaaroverzicht.

 

CONTACTEN

De Stichting is aangesloten bij de NUSO en heeft contact met de Stichting Oase/ Springzaad en Groen Dichterbij. Het contact met de Stichting Nadja, die zich richt op vrijetijdsbesteding voor kinderen met fysieke beperkingen, is structureel. Met de gemeente Leiderdorp hebben wij goed contact en werken samen bij het onderhoud. Voor gebruik van gereedschap werken we samen met de Stichting Schooltuin Leiderdorp. Er is contact geweest met de Lions Voorschoten die een natuurspeeltuin willen oprichten. We hebben daar een presentatie gegeven. Er is ook advies gevraagd door een buurtvereniging die het speelplaatsje bij hen in de buurt meer wil “ vergroenen”.

 

PUBLICITEIT

De website wordt steeds actueel gehouden en van alle activiteiten wordt verslag gedaan en worden er foto’s geplaatst. Persberichten worden regelmatig geplaatst in de lokale en regionale pers. Voornamelijk het Leiderdorps Weekblad is erg betrokken bij de natuurspeeltuin.

 

ADRESGEGEVENS

Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp

Postadres: Kerveltuin 11, 2353 PM, Leiderdorp

Locatie van  De Dwarstuin: Sport en recreatiepark de Bloemerd 2353 BZ Leiderdorp.

W. www.natuurspeeltuin.nl  E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

K.v.K nummer 27343107. Bankrekening RABO: NL68RABO0135831326

 

 

 

 

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015

 

 

 

 

 D . van den Bos, penningmeester.

 

Donateurs gezocht

Written by Bestuur on . Posted in Uncategorised

De natuurspeeltuin krijgt steeds meer bekendheid in Leiderdorp en de regio. Er komen meer bezoekers en vaak worden er kinderpartijtjes gehouden . Dit vele bezoek vraagt ook om voortdurend onderhoud om de tuin voor iedereen mooi en veilig te houden. Naast vrijwilligers voor het werk hebben we hiervoor ook financiën nodig. We zijn daarbij volledig afhankelijk van giften en donaties.

Geniet uw (klein) kind ook zo van de natuurspeeltuin, wordt dan donateur voor  € 10,-  per jaar.

U kunt uw donatie storten op bankrekeningnummer: NL68RABO0135831326  t.n.v. Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp onder vermelding van uw  naam en (e-mail) adres.

Hartelijk dank!!

 

Ontbijten in de natuurspeeltuin

Written by Bestuur on . Posted in Uncategorised

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Contact

  • Natuur Speeltuin
    de Bloemerd, 2353 BZ Leiderdorp
  • 06-40499313 of 071-5893945