Jaarverslag 2020 met financiële gegevens

Written by Bestuur on . Posted in Uncategorised

 

 

STICHTING NATUURSPEELTUIN LEIDERDORP

 

J A A R V E R S L A G  2 020

 

 

ALGEMEEN

 OPGERICHT 17 APRIL 2009

 

DOEL: ARTIKEL 2 STATUTEN

 

1.     De Stichting heeft ten doel:

 Jonge zich ontwikkelende kinderen, op een pedagogisch verantwoorde en zo vanzelfsprekende manier met de natuur in aanraking te laten komen en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

 

2.     De Stichting dient het algemeen belang.

 3.     De Stichting heeft geen winstoogmerk.

 4.     De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

 -        het behouden en bevorderen van groenvoorzieningen met speelruimte,

 -        het ontwikkelen en in stand houden van natuurspeeltuinen,

 -        het organiseren van natuurgerichte activiteiten voor kinderen en hun begeleiders.

 

DE ORGANISATIE

 

Het Stichtingsbestuur bestaat uit 5 personen:

 Voorzitter:                  Riny Vons

Secretaris:                  Linda de Vries

Penningmeester:         Dennis van den Bos

Leden:                       Albert Stegeman

                                 Indira van der Zeeuw

 

Vertegenwoordiger van de vrijwilligers: Elly van den Berg.

 

Het bestuur heeft vergaderd op:

 

12 februari en 23 september op afstand bij Linda de vries in de Carport.

 Op de vergaderingen worden de werkdagen voorbereid en het beheer en de financiën besproken.

 

ALGEMEEN

 Dit jaar is een heel bijzonder jaar geweest door de Coronacrisis en alle maatregelen die daar aan vast zaten.

 De NL DOET dag op 14 maart werd officieel afgeblazen maar wij hebben toch met de eigen vrijwilligers de speeltuin weer klaar kunnen maken voor het zomerseizoen. De tuin mocht van de gemeente openblijven als we er maar op letten dat de volwassenen anderhalve meter afstand hielden. Er is ook een waarschuwing opgehangen. Om meer ruimte voor de bezoekers te creëren hebben we de oude banken gerepareerd en zo meer zitplekjes voor ouders gemaakt. Er is de hele zomer veel gebruik gemaakt van de speeltuin omdat het voor gezinnen een heel goede mogelijkheid was nog ergens met hun kinderen naar toe te kunnen om lekker te spelen.

 In het voorjaar zijn er nog processierupsen gezien maar nadat ze door de gemeente verwijderd waren zijn ze niet meer teruggekomen.

 Ook in deze moeilijke tijd zijn er nog enkele kinderpartijtjes gehouden in de speeltuin.

 

ONDERHOUD

 De vaste groep vrijwilligers is dit jaar ook weer bijna elke dinsdagochtend met het onderhoud bezig geweest. Hierdoor ziet het terrein er verzorgt uit en worden er door bezoekers vaak complimenten gegeven. Door de bezoekers wordt het terrein meestal schoon achter gelaten. Een enkele keer treffen we rondslingerend afval aan. Van de gemeente hebben we een kliko gekregen zodat we het afval kunnen laten ophalen. Voor het onkruidvrij houden van de paden kunnen we een beroep doen op de gemeente die hiervoor een brandapparaat heeft.

Het grote onderhoud gebeurt meestal op werkzaterdagen, zoals Natuurwerkdag en NL DOET.

Vanaf de NL Doetdag tot de Natuurwerkdag heeft er weer een toilet op het terrein gestaan. Hiervoor hebben we via de pers om een financiele bijdrage van de bezoekers gevraagd. Binnen een paar dagen hadden we al een behoorlijk bedrag op onze rekening staan.

 Op de NL Doetdag zou een nieuw hekwerk geplaatst worden tussen de twee delen van het terrein. Het oude wilgentakken hek was aan vervanging toe. Ook door de Corona maartregelen was dit moeilijker te realiseren en hebben de voorzitter en haar man dit samen binnen enkele weken in de zomer geplaatst.

 

OPENINGSTIJDEN

 Vanaf eind maart tot en met de herfstvakantie is De Dwarstuin dagelijks open geweest van 10.00 uur tot 20.00 uur. In verband met  de Coronacrisis is de tuin het hele jaar open gebleven. In de wintermaanden van 10.00 uur tot 17.00 uur. De tuin wordt geopend en gesloten door bestuursleden.

 

FINANCIEN

De meeste inkomsten komen van donateurs. Zonder deze bijdragen zouden we het onderhoud, dat het meest door vrijwilligers wordt gedaan, niet kunnen uitvoeren. Voor de NL DOET dag is er een bijdrage van € 350,- van het Oranje Fonds gekregen. De kinderopvangorganisaties Small Steps en Floreokids steunen ons ook met een jaarlijkse donatie. Van de gemeente ontvangen we jaarlijks € 550.- voor het onderhoud.

Voor een nieuw hekwerk in de tuin hebben we € 750,- gekregen van de organisatie van de Singelloop in Leiden. Ondanks dat deze niet is doorgegaan vanwege Corona hebben wij dit geld toch van de organisatie ontvangen.

 

CONTACTEN

De Stichting is aangesloten bij de NUSO en heeft contact met de Stichting Oase/ Springzaad en Groen Dichterbij. Het contact met de Stichting Nadja, die zich richt op vrijetijdsbesteding voor kinderen met fysieke beperkingen, is structureel. Met de gemeente Leiderdorp hebben wij goed contact en werken samen bij het onderhoud. Voor gebruik van gereedschap werken we samen met de Stichting Schooltuin Leiderdorp.

 

Aan het eind van het jaar hebben we contact gelegd met Marieke van Leeuwen van Fairhups , om met haar een plan te bedenken voor de viering van ons 10 jarig bestaan in april 2021. Ze kan met kinderen op een creatieve manier en met aandacht voor de natuur iets maken voor het pad door “Het ontdekbos”. Ook Stichting Nadja is hierbij betrokken. Voor dit nieuwe project is een bijdrage van Fonds 1818 gevraagd en ook al toegezegd.

 

 PUBLICITEIT

De website wordt steeds actueel gehouden en van alle activiteiten wordt verslag gedaan en worden er foto’s geplaatst. Persberichten worden regelmatig geplaatst in de lokale en regionale pers. Voornamelijk het Leiderdorps Weekblad is erg betrokken bij de natuurspeeltuin.

 

 ADRESGEGEVENS

 Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp

 Postadres: Kerveltuin 11, 2353 PM, Leiderdorp

 Locatie van  De Dwarstuin: Sport en recreatiepark de Bloemerd 2353 BZ Leiderdorp.

 Website: www.natuurspeeltuin.nl  Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 K.v.K nummer 27343107. Bankrekening RABO: NL68RABO0135831326

 

 

  Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

           
 

TOELICHTING OP DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2020

           
 

Bij de stichting waren in 2020 geen werknemers werkzaam.

 

Aan de bestuursleden zijn geen onkostenvergoedingen toegekend

           
 

Positief resultaat is voornamelijk veroorzaakt door de donaties voor de toiletten en div. giften