Storm en regen met NL DOET

Posted in Nieuws

Ondanks de storm en de regen waren er toch enkele vrijwilligers om te klussen. We hebben nog overwogen om het niet door te laten gaan maar de aanwezige mensen wilden er toch voor gaan. De waterloop is schoongemaakt, wat nog een hele klus was. Er is ook een dammetje gemaakt om te voorkomen dat al het zand direct wegspoelt in de sloot. Sinds we een nieuwe pomp hebben gebeurt dit snel. De pomp is gemakkelijk door iedereen te bedienen en geeft veel water. Erg leuk voor de kinderen maar het zand is op die manier zo verdwenen.  Er is nu ook weer nieuw zand aangebracht.

We wilden ook de wilgentunnel herstellen maar daar is het niet van gekomen. Binnenkort hopen we dit alsnog te doen. Daarbij kunnen we wel wat hulp gebruiken dusThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

NL Doetdag 16 maart!

Posted in Nieuws

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is de landelijke NL Doetdag. Op de zaterdag kan er ook in onze natuurspeeltuin  weer gewerkt worden. Dit is altijd een mooi moment om de tuin weer klaar te maken voor het speelseizoen. We maken de waterplaats schoon en brengen nieuw zand aan op het strandje. Ook is er snoeiwerk te doen en willen we de wilgentunnel herstellen. We werken vanaf 10.30 uur tot ongeveer 15.30 uur. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

We kunnen veel vrijwilligers gebruiken! Doe ook mee en meld je aan bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of tel: 0640499313

Vanaf deze dag is er ook weer een toilet aanwezig.

3000 Euro van het Rabobank Wensenfonds !

Posted in Nieuws

Op woensdag 30 januari hebben we op een feestavond van de Rabobank 3000 euro gekregen. We kunnen dit goed gebruiken om nieuwe banken aan te schaffen want de oude banken zakken door hun poten. Hopelijk lukt het om ze voordat het speelseizoen weer begint  te plaatsen. Van een anonieme donor hebben we een toezegging voor het huren van het toilet. We zijn daar heel blij mee want uit de reacties blijkt dat de aanwezigheid hiervan het verblijf voor vele bezoekers confortabeler maakt. Zaterdag 16 maart starten we de activiteiten in de speeltuin met de NL Doetdag.  Er zijn dan weer enkele klussen te doen om de tuin weer helemaal klaar te maken. Wie mee wil helpen kan zich bij ons opgeven.

Banken

Posted in Nieuws

Deze week kwamen we er achter dat de poten van de zitbanken in onze tuin aan het verrotten zijn. Eén bank bij de picknicktafel was al helemaal door zijn poten gezakt. Na controle blijkt dat ook het geval bij de andere banken en de banken die erg wankel zijn hebben we voorzien van rood/wit lint. We hadden niet voorzien dat dit al zo snel zou gebeuren. De banken en tafels zelf zijn nog goed. De bank bij de picknicktafel hebben we weer overeind kunnen zetten met "nood"poten zodat hij voorlopig gebruikt kan worden. We hebben niet direct geld om alle banken te vernieuwen maar hebben een wens ingediend bij het Rabobank Wensenfonds hiervoor. Als deze wens in vervulling gaat kunnen we in het voorjaar nieuwe banken plaatsen. Tot zolang houden we de banken in de gaten en proberen nood verbandjes aan te leggen.

   

Contact

  • Natuur Speeltuin
    de Bloemerd, 2353 BZ Leiderdorp
  • 06-40499313 of 071-5893945