Warme zomer

Posted in Nieuws

Gelukkig heeft de natuurspeeltuin niet veel geleden van de warme, droge zomer. Sommige planten hebben niet zo uitbundig gebloeid als andere jaren en het gras hoefde nauwelijks gemaaid te worden. Na een beetje regen zie je alles weer opfleuren en de paden die aan het begin van de zomer opgeknapt zijn liggen er nu weer mooi bij. We hebben gemerkt dat het in deze warme zomer voor veel mensen een heel aangename plek was om te vertoeven. De vrijwilligers hebben hun best gedaan om ondanks de warmte het onderhoud te blijven doen. Er is zelfs een paar keer extra op woensdagavond gewerkt!

  

Wegens werkzaamheden 4 en 5 juli gesloten

Posted in Nieuws

Op woensdag 4 en donderdag 5 juli worden de halfverharde paden en het straatwerk hersteld. Hier en daar zijn er wat verzakkingen en zijn de paden glad als het heeft geregend. Dit wordt nu hersteld zodat kinderen in een rolstoel of met rollator veilig over de paden kunnen gaan.

Wie helpt ons?

Posted in Nieuws

Het onderhoud van de natuurspeeltuin wordt wekelijks door een groep vrijwilligers gedaan. Het groen groeit geweldig en groeit de vrijwilligers bijna over het hoofd. Voor de komende maanden juli en augustus zoekt het bestuur daarom extra vrijwilligers die op een avond een uurtje willen helpen. Vanaf woensdag 4 juli tot en met 22 augustus van 19.30 tot 21.30 uur zal er elke woensdagavond ook onderhoud worden gedaan. Het gaat om maaiwerk, paden onkruid vrij maken en snoeiwerk. Het is belangrijk dat de natuurspeeltuin er goed uit blijft zien. Voor wie wat ontspanning in de natuur zoekt is dit een heerlijke bezigheid en het is ook heel gezellig.

Aanmelden bij Riny Vons: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of tel: 0640499313

 

AH actie levert geld op!

Posted in Nieuws

Op zaterdag 16 juni werden bij AH Santhorst de cheques uitgereikt van de Sponsoractie. Bij € 15,- boodschappen kregen de klanten een voucher waarmee ze op een favoriete club in Leiderdorp konden stemmen. De Natuurspeeltuin heeft € 176,77 ontvangen. Alle mensen die op ons gestemd hebben HARTELIJK DANK!

Welkom voor de bijen!

Posted in Nieuws

Op het heuveltje bij de twee bankjes hebben we een bloemenmengsel gezaaid waar veel bijen en vlinders op af komen. Het stukje grond is eerst ontdaan van het gras en er zijn zoveel mogelijk wortelresten van onkruid verwijderd. We hopen dat er een mooi veld met bloemen komt. Deze bloemen trekken bijen aan en dat is nodig omdat er steeds minder bijen komen. We hebben ze nodig voor het bevruchten van de fruitbomen en andere gewassen. 

 

Contact

  • Natuur Speeltuin
    de Bloemerd, 2353 BZ Leiderdorp
  • 06-40499313 of 071-5893945