10 maart NL DOETdag, doe mee!!!

Posted in Nieuws

Op 9 en 10 maart wordt er in heel Nederland weer geklust in het kader van de NL Doetdag. In de natuurspeeltuin werken we alleen op de zaterdag. Het is een mooie gelegenheid om grote klussen aan te pakken en de financiele steun van het Oranjefonds is daar bij welkom. We hopen op vele handen voor de volgende klussen. 

-Opruimen en schoonmaken van het terrein.

-Nieuw zand op het strandje aanbrengen.

-Snoeiwerk.

-Nieuwe beplanting aanbrengen.

-Herstellen van het straatwerk.

-Wilgen knotten. De takken worden weer gebruikt voor het hekwerk.

Tijden: zaterdag 10 maart 10.30 uur tot 15.30 uur voor een lunch wordt gezorgd.

Aanmelden via:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of tel: 0640499313

Stem op ons update!

Posted in Nieuws

We hebben bericht gekregen van het ING fonds dat we op de tweede plaats staan! Er zijn heel veel stemmen op ons uitgebracht, daarvoor hartelijk dank!

Om zeker te blijven van deze plek of om op de eerste plek te komen hebben we nog meer stemmen nodig. Stemmen kan nog tot en met 11 februari.

Pas op hoogwater!

Posted in Nieuws

Door de hevige regen van de laatste tijd is de waterloop in de natuurspeeltuin helemaal vol gelopen. Het eiland is nu ook echt een eilandje geworden omdat het water nu rondom staat. Het water is nu veel dieper en voor kleine kinderen een gevaar! Ouders en begeleiders moeten nu extra opletten. We hopen op een wat drogere tijd want ook de ingang is nu erg modderig.

 

Locatie en openingstijden.

Posted in Nieuws

De natuurspeeltuin De Dwarstuin ligt in het sport en recreatiepark De Bloemerd 2353BZ Leiderdorp.

Openingstijden: Van 15 maart tot en met de herfstvakantie iedere dag van 10.00 tot uiterlijk 20.00 uur( afhankelijk van het weer).

In de wintermaanden: Woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de kerst- en voorjaarsvakantie wel elke dag open.

Van april tot september is er een mobiel toilet.

Een nieuwe pomp!

Posted in Nieuws

Op woensdag 25 oktober heeft een groep mensen van het bedrijf Janssen Biologics Leiden in de Natuurspeeltuin een geweldige klus gedaan. Kort daarvoor werden wij benaderd door Stichting "Zin" of we een groep klussers konden gebruiken. Zij zouden een klus doen in de Natuurspeeltuin in Voorschoten maar in verband met het daar gevonden asbest is deze nu gesloten. We hebben toen besloten hen de geplande klussen voor de Natuurwerkdag van 4 november te laten doen. Als extra verrassing bleek er ook een financiele bijdrage te zijn en konden we met aanvulling uit andere bronnen een nieuwe pomp laten plaatsen.

Het werd een geweldige dag: de pomp is geplaatst, paden zijn weer met houtsnippers gevuld en veel snoei en opruimwerk is gedaan. We danken de mensen van Janssen Biologics en de leverancier van de pomp die hem direct kon plaatsen.

Omdat alle klussen al gedaan zijn gaat de Natuurwerkdag op 4 november niet door!

De groep bij de nieuwe pomp

.

  

Oude weg........                             nieuwe geplaatst!


Contact

  • Natuur Speeltuin
    de Bloemerd, 2353 BZ Leiderdorp
  • 06-40499313 of 071-5893945